Вести

 • LongNor Opto ги задоволува вашите потреби за осветлување на машинскиот алат
  Датум: 03 / 11 / 2021

  CNC осветлување за машински алати, LongNor Opto е светски производител на системи за осветлување на машински алати и осветлување на работното место за практично сите индустрии и апликации. Нашата компанија обезбедува над 200 стандардни модели на осветлување и над 2000 специјални решенија кои се прилагодени за употреба во сите видови на...

  Прочитај повеќе

 • „Гробот“ на блескаво светилка, патот до новиот извор на светлина на LED светилки
  Датум: 09 / 10 / 2021

  По Едисон, кој го монополизира пазарот на капитал, масовно произведени светилки, примената на светилки влезе во ера на брз напредок. Според податоците од истражувањето објавени од Фуке и Пирсон, како што се развиваме од користење рачно изработени свеќи до масовно произведени светилки, трошоците за вештачка светлина Во текот на стогодишното ...

  Прочитај повеќе

 • Идната осветлување е ласерско осветлување или OLED осветлување?
  Датум: 24 / 08 / 2018

  Во моментов има два основни типа на уреди за осветлување со цврста состојба: LED, OLED. Тековните LED диоди се многу мали (околу еден квадратен милиметар) и се многу светли. Откако беа развиени за 25 години пред OLED, LED диоди веќе се вработени во разни производи за осветлување, како што е сообраќајот ...

  Прочитај повеќе

 • Објава на промена на името на компанијата
  Датум: 04 / 06 / 2018

  Почитувани ценети клиенти, добавувачи и деловни партнери; Од 2 јуни 2018 година, возбудени сме што можеме да објавиме дека го менуваме името на нашата компанија во: LongNor Optoelectronics Co., Limited Нашето ново име го одразува нашето глобално присуство како полноправна подружница на LongNor Optoelectronics Co., ...

  Прочитај повеќе

 • Патот до зелена иднина-LED светлосна цевка
  Датум: 15 / 12 / 2016

  Додека нашиот апетит за конзумирање на електрична енергија продолжува да се зголемува, истото ја прави нашата свест за потребата да се максимизира неговата ефикасност. Едно подрачје во кое секое трговско претпријатие не само што може поефикасно да ја искористи енергијата, туку и да осигури дека придобивките од животната средина се преку замена на флуо ...

  Прочитај повеќе

 • LED осветлување знаење
  Датум: 15 / 12 / 2016

  Диодата што емитува светлина (LED) е полупроводнички уред кој го претвора електрикот во светлина. LED осветлување е околу од 1960s, но сега е сега почнуваат да се појавуваат во станбениот пазар за просторно осветлување. На прво бели LED диоди беа можни само со "виножито" групи од три LED диоди ...

  Прочитај повеќе

 • 150 лумен по вати Лед Tube светла
  Датум: 15 / 12 / 2016

  150 лумен по вати Лед цевка светла - Не дека има нешто во ред со старите натриум-празнење светилки. Производството на практично целата нивна светлина на бранова должина во близина на врвната чувствителност на човечкото око им даде теоретски прозрачна ефикасност на лумените 200 по вати на потрошената електрична енергија, иако ...

  Прочитај повеќе

 • Сите производи од нас со UL, CE и ROHS сертификација
  Датум: 01 / 11 / 2016

  Почитуван клиент, UL листата на LED светла - Со оглед на континуираниот пораст на побарувачката од европскиот и американскиот пазар и новите европски упатства за замена на блескаво, халгоен и флуоресцентни светилки со LED светилки што штедат повеќе енергија, аплициравме за UL, CE и RoHS за сите п...

  Прочитај повеќе

 • Разликата xLedLight
  Датум: 01 / 11 / 2016

  Светлината на Потопот, глобално и локално, секој сака да го намали влијанието врз животната средина и да донесе здрави економски одлуки. Но, индустријата за осветлување ни даде опција "не-победа": изберете високо неефикасни лампи или флуоресценти кои содржат жива. За среќа, веќе не треба да размислуваме за ...

  Прочитај повеќе