pangaweruh cahaya LED

Tanggal: 15 / 12 / 2016

A Lampu Emitting dioda (LED) mangrupakeun alat semikonduktor nu ngarobah listrik kana lampu. cahaya LED geus sabudeureun ti 1960s, tapi ieu ngan ayeuna dimimitian muncul dina pasar padumukan pikeun cahaya spasi. Di LEDs bodas mimiti ngan mungkin ku "katumbiri" grup tina tilu LEDs - beureum, héjo, sarta bulao - ku ngadalikeun arus mun tiap ngahasilkeun hiji lampu bodas sakabéh. Baku Asép Sunandar Sunarya 18 LED cahaya diodesThis robah di 1993 nalika Nichia dijieun indium gallium chip bulao ku palapis phosphor anu dipaké pikeun nyieun shift gelombang perlu emit lampu bodas ti dioda tunggal. prosés ieu téh loba kurang mahal pikeun jumlah cahaya dihasilkeun. Dipingpin pencahyaan.

Unggal dioda nyaéta ngeunaan 1 / 4 inci diaméterna tur migunakeun ngeunaan sapuluh milliamps mun beroperasi dina ngeunaan hiji kasapuluh tina watt a. LEDs nu leutik dina ukuranana, tapi bisa dikelompokkeun babarengan pikeun aplikasi inténsitas luhur. fixtures LED merlukeun supir nu analog kana ballast di fixtures fluoresensi. Panggerak umumna diwangun kana fixture nu (kawas ballast fluoresensi) atawa sipatna trafo colokan pikeun portabel fixtures (plug-in). The trafo colokan-di ngawenangkeun fixture ka ngajalankeun on baku volt 120 alik ayeuna (AC), kalawan draft (ngeunaan 15 mun 20 persen) leungitna kakuatan. ngarah cahaya

The efficacy of a LED aplikasi padumukan has nyaeta ngadeukeutan lumens 20 per watt (LPW), sanajan efficacies nepi ka 100 LPW geus dijieun dina setélan laboratorium. bulbs Pijer boga hiji efficacy ngeunaan 15 LPW jeung énergi STAR® mumpuni fluorescents ci téh ngeunaan 60 LPW, gumantung kana wattage jeung lampu tipe. Sababaraha pabrik ngaku efficacies loba nu leuwih luhur ti 20 LPW; pastikeun pikeun nalungtik efficacy sistem, anu akun pikeun pamakéan kakuatan sadaya komponen. Dina Désémber 2006, Departemen AS ESDM neuleuman efficacy tina opat luminaries. Kabéh opat murag pondok tina klaim pabrik '; nalungtik ngakibatkeun yen pabrik anu gumantung ukuran sabaraha lampu hiji LED terasing ngahasilkeun, tinimbang sabaraha lampu hiji luminaire LED sabenerna delivers. ngarah cahaya

LEDs anu hadé dina nempatkeun lampu dina arah tunggal ti Pijer atanapi bulbs fluoresensi. Kusabab kaluaran arah maranéhanana, maranéhna mibanda fitur desain unik nu bisa dieksploitasi ku desain palinter. lampu strip LED bisa dipasang dina counters, dina hallways, sarta di staircases; arrays kentel bisa dipaké pikeun cahaya kamar. Waterproof, fixtures outdoor oge aya. Sababaraha pabrik mertimbangkeun aplikasi kayaning kebon, walkways, sarta fixtures hiasan di luar lawang garasi janten paling biaya-efisien. ngarah cahaya

Dipingpin pencahyaan langkung terjal jeung karuksakan-tahan ti fluorescents ci na bulbs Pijer. lampu LED teu surem. Éta pisan panas sénsitip; panas nu digedekeun atawa aplikasi pantes nyirorot ngurangan duanana kaluaran lampu na hirupna. Kagunaan ngawengku:

  • Tugas na lampu maca
  • Liniér strip cahaya (sahandapeun cabinets dapur)
  • Recessed cahaya / kaléng siling
  • Emper / outdoor / landscaping cahaya
  • cahaya seni
  • lampu peuting
  • Stair na walkway cahaya
  • Pendants jeung overhead
  • bulbs Retrofit pikeun lampu Definisi na Sarat
  • istilah panjelasan unit Kumaha naksir
    Suhu warna Warna lampu Kelvin (K) Cahya panonpoé di sunrise nyaeta 1800K
    100W Pijer lampu bohlam anu 2850K
    Langit mendung is 6500K
    Warna Rendering Index (CRI) pangaruh lampu urang dina warna Skala 0 mun 100 kalawan cahya panonpoé di 100 Nu leuwih luhur jumlah éta, beuki "leres" warna bakal kasampak di lampu anu
    caang Inténsitas cahya. Lumens Nu leuwih luhur ti lumens, anu caang caang
    kakuatan Jumlah énérgi listrik dihakan watt Nurunkeun watt, handap énergi dihakan
    Efficacy Kekecapan bohlam ka ngarobah listrik kana lampu Lumens per Watt bulbs leuwih efisien nyadiakeun leuwih lampu maké kurang tanaga